Blog Listing

Blade & Soul

Blade & Soul är ett rollspel som spelas online och är skapat av den koreanska spelutvecklaren NCsoft. Det innehåller även inslag av kampsportsspel, och det har länge varit oerhört populärt i Sydkorea och många andra delar av Asien. Där släpptes det närmare bestämt i september 2012, men här i väst fick vi vänta betydligt längre än så innan även vi fick ta del av detta spännande rollspel. Närmare bestämt så var det först i januari 2016 som även spelare i andra delar av världen fick chansen att uppleva denna unika spelupplevelse. Spelupplevelsen kan mäta sig med spel för pengar.

Även här i väst har Blade & Soul snabbt etablerat sig som ett mycket populärt alternativ bland spelarna. Det är dock fortfarande allra mest populärt i Asien. Som tidigare nämnt är det inte bara Sydkorea detta gäller, utan spelet är också så pass populärt i Japan att en anime serie baserad på det började sändas i april 2014. Serien var dock aldrig ens i närheten av att nå samma typ av popularitet som spelet, och faktum är att den lades ner redan i juni samma år.

Vad går Blade & Soul ut på?

Blade & Soul äger rum i en spelmiljö vilken är en så kallad öppen värld. Detta innebär att man fritt kan röra sig runt i denna värld som är enorm till storleken. Som spelare börjar du med att skapa din egen karaktär och välja mellan vilka olika egenskaper du vill att den ska ha. Sedan är det fritt fram att utforska den gigantiska världen där du ställs inför en mängd olika uppdrag och utmaningar. I början ställs din karaktär främst mot datorkontrollerade motståndare. Senare i spelet ställs du dock även mot andra spelare och deras karaktärer. Allt detta gör Blade & Soul till ett oerhört underhållande spel som det går att spendera timme efter timme på. Det är helt enkelt en spelupplevelse som inte får missas!