Blog Listing

Wildstar online

Den Sydkoreanska spelutvecklaren NCsoft har på senare år etablerat sig bland marknadens toppskikt när det gäller online-rollspel. Ett av de många spel de ligger bakom är Wildstar. Wildstar släpptes i juni 2014, och kostade då pengar för att man skulle kunna spela det. Detta blev det dock ändring på i september det följande året, och sedan dess har Wildstar varit gratis att registrera sig för och spela. Det går dock att välja att betala för sig om man så önskar, något som resulterar i en mängd förmåner av olika slag.

Hur spelar man Wildstar?

Likt majoriteten av de övriga rollspel som spelas online så äger Wildstar rum i en enorm öppen värld. Denna värld är närmare bestämt en planet vid namn Nexus. Nexus var en gång i tiden hem åt en mäktig ras vid namn Eldan. De försvann dock spårlöst en dag, och kvar lämnade de Nexus full av deras avancerade teknologi samt ett stort antal hemligheter. Detta är det därför nu fritt fram för spelarna och deras karaktärer att utforska.

Spelet börjar med att man får skapa sin egen karaktär och ge denna en mängd olika attribut. Dessa utforskar man sedan Nexus och allt planeten har att erbjuda med, samtidigt som man ställs inför en mängd olika utmaningar. De handlar bland annat om att söka efter olika saker, ta sig fram igenom underjordiska hålor och andra farliga miljöer, samt att ställas mot andra spelare i diverse stridsmoment.

Karaktärerna i spelet kan dessutom nå en mängd olika nivåer. När man påbörjar sitt äventyr ligger karaktären alltid på nivå 1, men denna ökar sedan i takt med att man tar sig allt längre fram i spelet. Som högst kan man nå nivå 50, och ju högre nivå desto bättre och mer kapabel blir karaktären när det gäller en mängd olika faktorer. Bland annat blir de betydligt kraftfullare och kan göra mer skada under stridsmomenten.

För dig som är ett fan av rollspel är Wildstar ett måste. Spelets enorma storlek och alla dess utmaningar gör det till ett episkt äventyr du inte får missa!